Olga Pashchenko is een van de meest veelzijdige artiesten op het klavier: van orgel en klavecimbel tot fortepiano en moderne piano. In haar wereldwijde uitvoeringen toont ze een gepassioneerde persoonlijkheid, virtuositeit, rijkdom aan kleur en gevoeligheid voor het brede repertoire dat ze op deze verschillende toetsenborden speelt.
Olga, geboren in Moskou, was laureaat bij de All-Russian Young Pianists Competition toen ze 7 jaar oud was en ging naar de beroemde Gnessin Music School in Moskou, waar ze in 2005 cum laude afstudeerde. Ze vervolgde haar studie fortepiano, moderne piano, klavecimbel en orgel aan het Conservatorium van Moskou en studeerde daar cum laude af in 2010.

In Amsterdam studeerde ze fortepiano en klavecimbel bij Richard Egarr waar ze cum laude haar master behaalde voor fortepiano in 2013 en klavecimbel in 2014. Olga heeft momenteel een drukke carrière als solist, kamermusicus en orkestsolist. Ze heeft verschillende radio- en cd-opnamen gemaakt en in verschillende tv-uitvoeringen gespeeld. Olga is onlangs benoemd tot docent fortepiano aan het Conservatorium van Amsterdam.


Optredens Olga Pashchenko

Olga Pashchenko